1. Главная
  2. Блог
  3. ДІЄВІ КРОКИ ДЛЯ ГОТЕЛЮ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ КРИЗОВИХ СИТУАЦІЙ

ДІЄВІ КРОКИ ДЛЯ ГОТЕЛЮ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ КРИЗОВИХ СИТУАЦІЙ

23 жовтня 2020
493

Кожен з номерів сучасного готелю обладнаний безліччю електроприладів. Це різноманітні світильники, холодильники, телевізори, кондиціонери, вентилятори, електронні замки і тому подібні пристрої.

Вся ця техніка іноді споживає таку кількість електроенергії, що витрати на її оплату можуть становити вельми солідну суму в бюджеті готелю. Практика показує, що найбільш ефективним способом зниження витрат є впровадження спеціальних автоматизованих систем.

Невиправдано високе споживання електрики в багатьох випадках пов'язане з тим, що гість, залишаючи номер, забуває вимкнути освітлення, кондиціонер або телевізор. Тому, в багатьох готелях сьогодні використовуються спеціальні енергозберігаючі контролери.

Ці невеликі пристрої виглядають як звичайні вимикачі і встановлюють їх біля входу. Щоб використовувати електроприлади в номері, в контролер попередньо потрібно вставити ключ-карту. Після її видалення живлення автоматично вимикається, але не відразу, а з невеликою затримкою, як правило, 20-30 секунд.




Таким чином, в номері за відсутності гостя продовжать свою роботу тільки ті пристрої, які адміністрація готелю вважатиме за потрібне - міні-холодильники і, можливо, система клімат-контролю.

Карточний вимикач - це по суті своїй головний вимикач, який встановлюється при вході в номер. Заходячи в номер, гість вставляє свій ключ-карту в спеціальний пристрій, включаючи тим самим електроживлення всередині номера.

Енергозберігаючий пристрій призначений для того, щоб скоротити витрати готелю на електроенергію. Гості, ідучи з номера, повинні забрати свою ключ-картку і, відповідно, знеструмити кімнату, тобто залишити палаючим світло у ванній, включеним телевізор і т.п. вже буде неможливо.

Інтелектуальні енергозберігаючі вимикачі від Майтек активуються тільки від ключа-карти Вашого готелю. При цьому вони вміють відрізняти карту персоналу від гостьової карти і в залежності від цього включати ті чи інші пристрої всередині номера. Наприклад, від карти покоївки включиться тільки одна розетка, в яку підключається пилосос і основне світло. Цього достатньо, щоб покоївка зробила прибирання в номері. Від гостьової карти активуються всі пристрої всередині номера. До речі, карткові вимикачі даного типу можуть служити додатковим інструментом у вічній боротьбі адміністрації готелю з «лівим» поселенням. Продати номер в обхід каси готелю, видавши гостям на час службову карту, не вийде. Навряд чи хтось погодиться жити в номері, в якому не працюють практично всі споживачі електричного струму, включаючи телевізор і кондиціонер.

Підсумовуючи вищевикладене, відповідь на питання потрібні енергозберігаючі пристрої в готелях чи ні, має більше аргументів «за», ніж «ні». Тарифи на електроенергію зростають щорічно і будуть рости і далі. Завдання щодо підвищення енергоефективності рано чи пізно торкнеться кожного готелю. Інтелектуальні карткові вимикачі Майтек, які Ви можете придбати у нашій компанії, допомагають вирішити цю задачу.




СИСТЕМА HO-CO – ЦЕ:

  • Повна автоматизація готелю - чіткий контроль за діями персоналу та поселеннями

  • Онлайн система замків і онлайн функціонування енергозберігаючих карманів

  • Додаткові датчики в номері - регулювання тепла і енергосбереження

  • Контроль несанкціонованого проникнення в номер завдяки датчикам руху і вхідних дверей

  • Закрита карткова система та неможливість створення нелегальних копій

  • Можливість робити замовлення з ресторану готеля онлайн + актуальне меню, інтегроване з R-keeper

  • Якщо готель в напівзакритому режимі, економія за рахунок поселень гостей без рецепції

  • На етапі складання бізнес-проекту ціна на електроенергію за законодавством – це одна сума, по факту – інша, більша. З Хо-Ко можна економити до 30% витрат на електроенергію.

  • Можливість подачі до номерів свіжого повітря, рекупірації, вентиляції, зонального тепла.


+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню