1. Главная
  2. Блог
  3. Для чого необхідний контролер електронного замка в готелі

Для чого необхідний контролер електронного замка в готелі

21 вересня 2020
485

Сучасний готельний бізнес висуває особливі вимоги до забезпечення безпеки постояльців, збереження особистих речей гостей і майна готелю. Одним із дієвих способів запобігання несанкціонованому доступу в номер є установка електронних замків. Крім готелів, широке поширення вони також отримали в офісних будівлях, приміщеннях промислового призначення і торгових центрах.

Яким чином контролер взаємодіє з електронним замком

Електронний замок являє собою замикаючий пристрій, на обмотку якого надходить постійний струм, що забезпечує формування магнітного поля. Завдяки цьому двері щільно фіксуються, і для того щоб відкрити їх, необхідно зняти напругу.

Саме за цей процес і відповідає контролер електронного замка, який по суті являє собою електронну мікросхему, керуючу запірним механізмом. Відчиняються двері за допомогою магнітного ключа (як правило, картки), з 64-бітовим цифровим кодом. Ця комбінація зберігається в пам'яті контролера і забезпечує неможливість підібрати її випадковим або навмисним чином.



Функціональне призначення та особливості сучасних контролерів

Контролер повинен розміщуватися в безпосередній близькості від дверей, а в вуличному виконанні він розташовується в спеціальній коробці, яка захищає його від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Сучасні пристрої характеризуються простотою і швидкістю установки, а їх програмування і підключення здійснюється за допомогою звичайного персонального комп'ютера. Основний контакт управління повинен бути з'єднаний з кнопкою "вихід", внаслідок чого контролер розпізнає спрацьовування реле при натисканні кнопки всередині приміщення, і двері відкриваються.

Також є можливість створення блокуючих ключів, за допомогою яких можна деактивувати втрачену електронну картку.


Застосування електронних замків, оснащених контролерами, дозволяє забезпечити збереження особистих речей гостей готелю під час їх відсутності, а також знизити ризик втрати або псування цінного майна готелю, що знаходиться в номері (оргтехніки, телевізорів, міні-холодильників тощо). 

В даний час вони стали невід'ємним елементом сучасного готелю, який поєднує простоту експлуатації з широкою функціональністю.


+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню