1. Главная
  2. Блог
  3. Порівняння R-Keeper та Iiko

Порівняння R-Keeper та Iiko

7 жовтня 2020
525

На даний момент на ринку автоматизації підприємств громадського харчування існує кілька програм, які дозволяють вести не тільки фінансовий облік, а й різного ступеня регулюють діяльність інших бінес-процесів.

Власники бізнесу часто задаються питанням: яке програмне забезпечення вибрати? Якщо Ви читаєте цю статтю, це означає, що, ви стоїте перед вибором системи автоматизації для вашого закладу. Програм, які допомагають упорядкувати робочий процес в закладах громадського харчування кілька, але основними вважаються R-Keeper і Iiko. Отже, що купити - Iiko або R-Keeper?





Вартість.

Головна відмінність R-Keeper від Айко - це відкрита ціна. Стандартний набір програмного забезпечення РКіпер включає всі необхідні інструменти для автоматизації робочого процесу, і розробник відразу вказує повну вартість. При цьому в початкову ціну включає мінімальний функціонал, а в подальшому вже збільшує вартість за рахунок додавання модулів.

Давайте перерахуємо набір функцій, який користувач R-Keeper отримує відразу за свою ціну, без всяких доплат, а ось користувач Iiko обов'язково доплатить круглу суму:

  • Оплата банківськими картами
  • Акти приготування, списання, переробки, розбору і т.п.
  • Обслуговування гостей у столиків
  • Планування банкетів з розрахунком продуктів
  • Створення страв на касі, комбо-набори
  • Фіксація продажу алкоголю на касі 
  • Можливість налаштовувати роботу каси під вимоги Замовника
  • Меню Борд (демонстрація меню і спец. пропозицій на телевізійних екранах)
  • Інтерактивний дисплей покупця





Системи лояльності і можливості інтеграції

Створення власної системи лояльності має зараз велике значення в залученні й утриманні гостей.

І те, і інше програмне забезпечення дає необхідні можливості. Обидві системи автоматизації дозволяють як підключати сторонні системи лояльності, так і створювати власну, але в iiko можлива тільки орендувати хмарне рішення з щомісячними платежами за кожну касу, а в R_Keeper це вже включено в функціонал.

Також можна відзначити, що r_keeper краще адаптований для управління мережею закладів: купуються тільки додаткові касові модулі. У iiko на кожен ресторан купується повний набір модулів, а часто потрібен окремий модуль.

Кількість користувачів.

Купуючи R_keeper, Ви отримуєте одне робоче місце на необмежену кількість користувачів. Чому це зручно? У закладі зазвичай є керуючий і бухгалтер-калькулятор. Дуже часто їм необхідно працювати в програмі на одному комп'ютері, але заходячи в операційну систему зі свого профілю, під своїм логіном і паролем. У випадку з р кіпер - це можна зробити в рамках базового набору ПО, адже в базову комплектацію R_keeper вже входить одне робоче місце, а у вартість ліцензії iiko не входить і отримується окремо. Що вигідніше - очевидно!





Робота в комплексі з іншими системами автоматизації

Обидві системи можуть інтегруватися з готельними програмами (в iiko за додаткову плату) і кінотеатрами. Але R-Keeper і тут попереду, він також може працювати з системами автоматизації SPA і фітнес центрів, аквапарків, дитячих розважальних центрів, боулінгом тощо.

І в кінці статті хотілося б виділити ще 2 важливих моменти, які безсумнівно вплинуть на Ваш вибір:

  1. r_keeper використовує розподілені бази даних, що дозволяє всім компонентам системи працювати незалежно один від одного. Це гарантує швидкість, надійність, безпеку. Iiko використовує єдину базу даних, для чого потрібно виділений сервер з високою продуктивністю і існує ризик втрати всіх даних. А також доводиться часто стикатися з труднощами при додаванні нового функціоналу.

  2. Оновлення в iiko виходять тільки один раз в квартал, і для того, щоб їх встановити, доведеться повністю зупинити роботу закладу, так як база одна, і процес оновлення займає тривалий час. Або доведеться оновлювати його пізно вночі. Якщо виявляється баг в роботі програми після оновлення, доведеться чекати 3 місяці, поки цей баг усунуть і випустять оновлення.

У R_Keeper оновлення виходять 2-3 рази в квартал. Для оновлення не потрібно повністю зупиняти роботу підприємства, так як оновлюються тільки окремі бази, і це не зачіпає роботу всього іншого програмного комплексу.
+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню