1. Главная
  2. Блог
  3. Як організувати доставку їжі зі свого кафе? Частина 2

Як організувати доставку їжі зі свого кафе? Частина 2

24 березня 2021
465

Швидкість доставки їжі

Швидкість - один з найважливіших критеріїв, від якого залежить успіх підприємства. До речі, швидкість перемежівается з географією; ось чому ми говорили про необхідність локальної доставки в зоні вашого району.

Обіцяючи своїм клієнтам швидку доставку готової їжі, важливо дотримуватися окреслені терміни, інакше почуття розчарування не скрасить навіть найсмачніше блюдо. Фатальним нюансом стане те, якщо воно втратить свій вигляд або смакові якості.

В середньому час на доставку розраховується за наступною схемою:

  • обробка замовлення (1-5 хвилин);
  • приготування їжі (від 5 до 25 хвилин в залежності від страви);
  • упаковка і відправка (1-3 хвилини);
  • транспортування їжі (максимум - 1 година).

У ваших інтересах мінімізувати тривалість кожного з етапів. На ринку найбільшим авторитетом користуються ті, хто здатний займається доставками їжі протягом 20-40 хвилин. Враховуйте, що більшість первинних замовлень надходить від голодних клієнтів, що бажають якомога швидше утамувати відчуття голоду і отримати задоволення від цього процесу.

Перелік страв, пропонованих до доставки

Сучасні технології упаковки дозволяють здійснювати доставку практично будь-яких страв, в тому числі супів, соусів, мангального м'яса, свіжоспеченого хліба і ін. Проведіть аналіз - що люди найчастіше замовляють, що приносить основний прибуток і т. Д.?

Якщо у вас є точка громадського харчування, варто заздалегідь визначитися з тим, що буде запропоновано до доставки. Чи всі страви? Чи будуть зміни за складом, оформлення, подачі їжі? Якщо так, то варто створити окремий сайт або підрозділ, в якому будуть відображені особливості доставляються страв, а також умови замовлення, знижки, бонуси та ін.

Упаковка їжі при доставці

Заздалегідь розпишіть і підготуйте інструкції для персоналу. Яку їжу слід упаковувати в пластикові контейнери? Для якої підійде поліетилен, паперовий пакет або, може, термоупаковка?

Все повинно бути чітко, і слід враховувати властивості їжі, готових страв - вони повинні потрапляти в руки клієнтів в ідеальному вигляді. Не шкодуйте грошей на пакувальні матеріали, які зберігають температурний режим і захищають від сторонніх запахів. А також рекомендуємо заздалегідь передбачити брендування. Можна замовити наклейки з логотипом, поліетиленові пакети з фірмовою символікою, крафт-конверти з назвою бренду та ін. Брендування упаковки займає не більше 1-3 хвилин, при цьому дає свій ефект - довіру до організації збільшується в рази, а також підвищується впізнаваність Брена.

Автоматизація і система контролю

Конкуренція не дрімає - найбільші мережі ресторанів і агрегатори забезпечують своїх користувачів першокласним сервісом. Онлайн-підтвердження замовлення-sms-інформування, зворотний відлік до приїзду кур'єра і так далі.

Немає сенсу пропонувати щось прошловековое. Ви просто програєте в гонці. Орієнтуйтеся на останні технологічні досягнення - сучасні системи автоматизації необхідні і вам, і вашим клієнтам.

Наприклад, сьогодні надзвичайно популярна програма Delivery POS. Вона інтегрується в станцію r_keeper, так що можна здійснювати прийом замовлень і відстежувати їх через касу. Що важливо: не потрібне додаткове обладнання - програма встановлюється на робочу станцію і не вимагає додаткового навчання.

Завдяки системі автоматизації спрощується рішення широкого спектра завдань; це, наприклад:
  • ведення історії замовлень клієнта;
  • можливість швидкої ідентифікації клієнта та звернення до нього по імені;
  • прийом замовлень з різних каналів продажів (сайт, додаток і ін.);
  • раціональний розподіл замовлень;
  • відстеження всього обсягу замовлень;
  • робота з програмами лояльності та надання знижок;
  • контроль якості та своєчасності доставки;
  • збір і формування звітів;

Така програма буде в допомогу не тільки вашої власної кур'єрській службі - вона потрібна навіть тим власникам, які організовують транспортування їжі спільно з агрегаторами.

Доставка готових страв і їжі для організацій

Ще одна вигідна ніша - кейтеринг для організацій, поставка комплексних обідів для співробітників та ін. Можна домовитися з ЮЛ про спеціальні умови доставки, запропонувати лояльні умови для замовлення і отримати постійного клієнта на довгі місяці.

В цьому випадку необхідні:
  • виділений номер телефону;
  • брендована упаковка;
  • спеціально розроблена програма лояльності і особливі цінові пропозиції;
  • особистий менеджер.

Так як чекає додаткове навантаження на кухню, слід заздалегідь найняти персонал (кухарів, пакувальників, співробітників складу). Організуйте щотижневу поставку продуктів, віддавши перевагу перевіреної і надійної компанії. Враховуйте потенційні обсяги доставки готової їжі - недолік продуктів може викликати колапс на кухні, а надлишок приведе до псування інгредієнтів і фінансових втрат.

+38 067-005-00-33
Консультації по рішенню